Президентът на Косово Вьоса Османи обяви днес, че Косово ще представи кандидатура

...
Президентът на Косово Вьоса Османи обяви днес, че Косово ще представи кандидатура
Коментари Харесай

Османи: Косово кандидатства за членство в ЕС до края на годината

Президентът на Косово Вьоса Османи обяви през днешния ден, че Косово ще показа кандидатура за участие в ЕС до края на годината, като уточни, че срещата на върха ЕС-Западни Балкани не е мястото за договаряния сред Косово и Сърбия, отхвърляйки опцията за среща със сръбския президент Александър Вучич, заяви FoNet.

" Това е среща на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани, това не е място за разговор и договаряния сред Косово и Сърбия. Това е обособен развой с посредничеството на Европейски Съюз ", съобщи тя пред кореспонденти в Тирана преди началото на срещата на върха. Османи добави, че това е развой, който би трябвало да се концентрира върху взаимното признание и запазването на целостта и суверенитета на Косово и конституционния ред.

Според нея също по този начин е необходимо Европейски Съюз да премине от думи към каузи, изключително във връзка с либерализирането на визовия режим за Косово. По думите на Османи, „ Европейски Съюз би трябвало да прави разлика сред страните, които са напълно в унисон с неговата политика, и тези, които са на страната на Русия “.

" Трябва да има значение дали си на страната на Украйна или на Русия. Да бъдем от вярната страна на историята е най-малкото, което се чака от нас ", съобщи Османи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР